Υψηλές εντάσεις και μετά ρεπό στον ΠΑΣ Γιάννινα

Προπόνηση με αγωνιστικά παιχνίδια υψηλής έντασης 4Χ4 και 5Χ5 είχε σήμερα το πρόγραμμα στον ΠΑΣ Γιάννινα, με τους παίκτες να παίρνουν στη συνέχεια διήμερο ρεπό. Ο κ. Πενταρβάνης είχε πάλι σήμερα την επίβλεψη του προγράμματος, αφού ο κ. Στάικος είναι στην Αθήνα για το UEFA Pro, με τους συνήθεις απόντες να παραμένουν στο μπλοκάκι. Τα νέα γι’ αυτούς μετατίθενται από Δευτέρα.

Οι Καραχάλιος και Παντελάκης συνέχισαν τα ατομικά τους προγράμματα, όπως επίσης οι Νίνης και Λώλης. Ο Μορέιρα έκανε θεραπεία, λόγω χτυπήματος από το παιχνίδι με την Λαμία, και θα είναι σίγουρα διαθέσιμος την Δευτέρα.

Νίνης, Καραχάλιος, Παντελάκης και Λώλης «τρέχουν» να προλάβουν το ματς με τον ΟΦΗ, αλλά ακόμα δεν είναι σίγουρο αν θα ανάψει για όλους το «πράσινο φως». Το ίδιο ισχύει και για τον Πέδρο Κόντε που σήμερα προτιμήθηκε να μην μπει στις υψηλές εντάσεις, αλλά να κάνει ατομικό. Αν την επόμενη εβδομάδα βγάλει όλο το πρόγραμμα, τότε χτυπάει την «πόρτα» της επιστροφής σε αποστολή μετά από 6,5 σχεδόν μήνες!

Τέλος, ο χρόνος είναι σύμμαχος για τους Παμλίδη και Ροσέρο, που είχαν πάρει χρόνο συμμετοχής με την Λαμία, οπότε με τον ΟΦΗ θα είναι ακόμα πιο έτοιμοι, ίσως και για το βασικό σχήμα.

Το άρθρο Υψηλές εντάσεις και μετά ρεπό στον ΠΑΣ Γιάννινα εμφανίστηκε πρώτα στο Super-FM.


ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ -- Πηγή: super-fm.gr


 • Εμφανίσεις: 186

Στα 10 ευρώ τα εισιτήρια για το ΠΑΣ Γιάννινα – ΟΦΗ

Με σημαντικά μειωμένες τιμές ξεκινάνε τα εντός έδρας ματς για τα πλέι-άουτ για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Όπως ανακοίνωσε η “κυανόλευκη” ΠΑΕ, τα εισιτήρια σε μεγάλη και μικρή σκεπαστή θα κοστίζουν 10 ευρώ, ενώ όσοι συνοδεύουν μικρά παιδιά (γεννημένα μετά το 2006) στη μικρή σκεπαστή θα πληρώνουν 5 ευρώ εκείνοι και 5 το παιδί.

Να θυμίσουμε ότι κανονικά ισχύουν τα διαρκείας για τα πλέι άουτ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η Π.Α.Ε. Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 ανακοινώνει την έναρξη διάθεσης των εισιτηρίων για την 2η αγωνιστική των Play Out του πρωταθλήματος Stoiximan Super League 2022-23 και τον αγώνα με τον Ο.Φ.Η. στο Ε.Σ.Ι. «Οι ΖΩΣΙΜΑΔΕΣ», τo ΣΑΒΒΑΤΟ 01/04 στις 19.30.

Για τον εν λόγω αγώνα θα ισχύσουν οι κάτωθι τιμές εισιτηρίων, τα οποία και θα πωλούνται στα εκδοτήρια στα γραφεία της Π.Α.Ε. στο ΠΕΑΚΙ και την ημέρα του αγώνα στο ΖΩΣΙΜΑΔΕΣ:

ΘΥΡΕΣ 3-4-6 -> 10€

ΘΥΡΑ 9 -> 10€

ΘΥΡΑ 3VIP -> 20€

ΘΥΡΑ 5 GOLD -> 30€

Παιδικά έως 16 ετών (ημ.γεννήσεως 2006 και μετά) για τις θύρες 3-4-6-9 -> 5€

Για τον συγκεκριμένο αγώνα οι ενήλικοι συνοδοί παιδιών θα έχουν την δυνατότητα αγοράς εισιτηρίου που αφορά τις θύρες 3-4-6-9 έναντι 5€.

Το ωράριο λειτουργίας του τμήματος εισιτηρίων θα είναι:

Από ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (24/3) έως ΤΕΤΑΡΤΗ (29/3) από 10:00 έως 16:00,

ΠΕΜΠΤΗ (30/3) έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (31/3) από 10:00 έως 20:00 στα γραφεία της ομάδας στο ΠΕΑΚΙ,

και την ημέρα του αγώνα στα εκδοτήρια του Ε.Σ.Ι. “οι Ζωσιμάδες” από τις 12:00.

Tην ημέρα του αγώνα οι θύρες θα ανοίξουν στις 17.30 και παρακαλούμε για την έγκαιρη προσέλευση σας και προμήθεια των εισιτηρίων σας για την αποφυγή συνωστισμού και καθυστερήσεων κατά την είσοδο.

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ:

Για την είσοδο στο γήπεδο οποιουδήποτε θεατή, ανεξαρτήτως ηλικίας, απαιτείται έγκυρο, αριθμημένο και ονομαστικό εισιτήριο, πρόσκληση, εισιτήριο ανταλλαγής διαρκείας (εφεξής “Εισιτήριο”), το οποίο να αντιστοιχεί σε μία θέση καθήμενου θεατή. Απαγορεύεται η προσέλευση και παραμονή του θεατή σε θέση άλλη από εκείνη που αναγράφεται στο εισιτήριο του. Παρακαλούμε κρατήστε το εισιτήριο σας έως το τέλος του αγώνα.

Για την έκδοση του εισιτηρίου και για την είσοδο σας στο γήπεδο απαιτείται η συμπλήρωση του ονοματεπωνύμου και του αριθμού ΑΜΚΑ ή για όσους δεν έχουν ο αριθμός διαβατηρίου καθώς και η επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου προκειμένου να γίνει ταυτοποίηση των στοιχείων σας.

Ανήλικοι κάτω των δεκατεσσάρων (14) ετών, πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικο, το ονοματεπώνυμο του οποίου αναγράφεται στο εισιτήριο.

Απαγορεύεται η ανταλλαγή, μεταπώληση και η εν γένει διάθεση ή και εμπορία των Εισιτηρίων, καθώς και η προμήθεια εισιτηρίων για λογαριασμό τρίτων στο πλαίσιο εμπορικής δραστηριότητας.

Πριν ή κατά την είσοδο σας στο γήπεδο θα υποβληθείτε σε σωματικό έλεγχο, έλεγχο αποσκευών καθώς και κάθε άλλου αντικειμένου που φέρετε κατά την προσέλευση και είσοδο σας σε αυτό.

Ο χώρος της αθλητικής εγκατάστασης εποπτεύεται από ηλεκτρονικά μέσα παρακολούθησης και καταγραφής. Κατά της είσοδο-έξοδο ή παραμονή σας στο γήπεδο ενδέχεται να φωτογραφηθείτε, βιντεοσκοπηθείτε ή ηχογραφηθείτε, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Άρθρο 5 των Γενικών όρων στο γήπεδο.

Ο νόμιμος κάτοχος της θέσης του ονομαστικού εισιτηρίου, είναι υπεύθυνος για τυχόν φθορά της θέσης του.

Η Π.Α.Ε. Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966, διατηρεί το δικαίωμα να αλλάξει χωρίς προειδοποίηση τις ημερομηνίες, τις ώρες, το γήπεδο διεξαγωγής αγώνα, τους συμμετέχοντες και τις αγωνιστικές περιόδους.

Απαγορεύεται η εισαγωγή, κατά την είσοδο και παραμονή στην αθλητική εγκατάσταση, αντικειμένων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πράξεις βίας (πυροτεχνήματα, φωτοβολίδες, οινοπνευματούχα ποτά κλπ.). Ακόμα το προσωπικό ασφαλείας του γηπέδου έχει το δικαίωμα να σας απαγορεύσει την είσοδο ή να σας αποβάλει σε περίπτωση που βρίσκεστε σε κατάσταση μέθης και/ή παρενοχλείτε άλλα άτομα στην αθλητική εγκατάσταση. Επίσης απαγορεύεται οτιδήποτε επικίνδυνο ή ακατάλληλο ή κρίνεται ότι ενδέχεται να διαταράξει την ομαλή παρακολούθηση και ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων, όπως ενδεικτικά και όχι περιοριστικά: α) όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες, χημικούς ή εμπρηστικούς μηχανισμούς, δακρυγόνα, μαχαίρια, κοντάρια, ρόπαλα, ομπρέλες και γενικά κάθε αντικείμενο που μπορεί να προκαλέσει σωματικές βλάβες, β) ναρκωτικές ή άλλες απαγορευμένες ουσίες, γ) ποδήλατα, μοτοποδήλατα, πατίνια, δ) μπλουζάκια, καπέλα, τσάντες και άλλα αντικείμενα με ευκρινή εμπορικά σήματα εταιρειών καθώς και απομιμήσεις των προϊόντων της Π.Α.Ε. Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966, ε) πανό, πινακίδες, προκηρύξεις, φυλλάδια και εκδόσεις με δυσφημιστικό, προκλητικό ή άσεμνο περιεχόμενο καθώς και οποιοδήποτε έντυπο υλικό πολιτικού, εμπορικού ή διαφημιστικού περιεχομένου κ.α..

Σε περίπτωση συμμετοχή σας σε επεισόδια ή άλλες πράξεις και ενέργειες, όπως περιγράφονται ανωτέρω, οι οποίες δεν συνάδουν με τη φίλαθλη ιδιότητα και / ή αποτελούν δυσφήμιση για τον αγώνα, το άθλημα, την Π.Α.Ε. και τους αθλητές της, αυτή διατηρεί το δικαίωμα άμεσης απομάκρυνσης σας από το γήπεδο και / ή απαγόρευσης εισόδου από μελλοντικούς αγώνες.

Τα εισιτήρια δεν ανταλλάσσονται, το δε αντίτιμο τους δεν επιστρέφεται.

Η Π.Α.Ε. απαλλάσσεται πλήρως από κάθε ευθύνη για οποιαδήποτε τραυματισμό, καταστροφή, απώλεια, αστική ευθύνη των κατόχων-θεατών, που ενδέχεται να συνδέονται με την παρακολούθηση του αγώνα στο γήπεδο με οποιονδήποτε τρόπο, όπως και αν έχουν προκληθεί συμπεριλαμβανομένης της περίπτωσης να συνδέονται με οποιαδήποτε πράξη ή παράλειψη της Π.Α.Ε..

Η Π.Α.Ε. επιφυλάσσεται παντός δικαιώματος της σε περίπτωση που παραβείτε οποιονδήποτε από τους όρους, που περιγράφονται στο παρόν ή εμπλακείτε καθ’ οποιονδήποτε τρόπο σε μία από τις πιο πάνω ενέργειες και / ή πράξεις και ιδιαίτερα προς αποκατάσταση κάθε ζημίας, θετικής και αποθετικής, που αυτή θα υποστεί από τις ενέργειες, πράξεις και την εν γένει συμπεριφορά σας κατά την διάρκεια του αγώνα, συμπεριλαμβανομένων ενδεχόμενων φθορών που τυχόν προκληθούν στην θέση που κατέχετε καθώς και της δικαστικής επιδίωξης του ποινικού κολασμού αξιόποινων πράξεων, που τυχόν λάβουν χώρα πριν, κατά την διάρκεια και την λήξη του αγώνα.

Οφείλεται να τηρείτε τους όρους του παρόντος, καθώς και Γενικούς Όρους Εισόδου στο Γήπεδο, που εμφανίζονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση και αναρτώνται στα εκδοτήρια του γηπέδου και στα επίσημα σημεία πώλησης εισιτηρίων της Π.Α.Ε..

Το προσωπικό ασφαλείας του γηπέδου έχει το δικαίωμα να σας απαγορεύσει την είσοδο ή να σας αποβάλει σε περίπτωση που δεν τηρείται τους Όρους Εισόδου στο Γήπεδο.

H συλλογή ή/και μετάδοση ή/και παραγωγή και/ή διάδοση οποιασδήποτε πληροφορίας ή δεδομένων σχετικά με την εξέλιξη του αγώνα, ή οποιουδήποτε είδους ηχογράφηση οποιουδήποτε ήχου, βίντεο ή οπτικοακουστικού υλικού σε οποιοδήποτε αγώνα (είτε με χρήση ηλεκτρονικών συσκευών είτε με άλλο τρόπο) για σκοπούς οποιασδήποτε μορφής στοιχήματος, τυχερών παιχνιδιών ή εμπορικών δραστηριοτήτων που δεν έχουν εγκριθεί εκ των προτέρων ή για άλλους σκοπούς που παραβιάζουν τους όρους και προϋποθέσεις συμβατικών συνεργασιών, απαγορεύεται αυστηρά στα Στάδια/Γήπεδα του Πρωταθλήματος , εκτός από τις περιπτώσεις όπου η άδεια χορηγείται ρητά από τη Super League και την Π.Α.Ε. Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966. Τα κινητά τηλέφωνα μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο για προσωπική, ιδιωτική χρήση. Σε περίπτωση παραβίασης αυτών των όρων και προϋποθέσεων, οι παραβάτες φίλαθλοι θα απομακρύνονται από το γήπεδο, εφόσον κάτι τέτοιο υποπίπτει στην αντίληψή της Π.Α.Ε.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στο πλευρό της ομάδας μας, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στο ΖΩΣΙΜΑΔΕΣ.

ΠΑΣ στα ΕΥΚΟΛΑ, ΓΙΑΝΝΕΝΑΡΑ στα ΔΥΣΚΟΛΑ.

 

Το άρθρο Στα 10 ευρώ τα εισιτήρια για το ΠΑΣ Γιάννινα – ΟΦΗ εμφανίστηκε πρώτα στο Super-FM.


ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ -- Πηγή: super-fm.gr


 • Εμφανίσεις: 233

Σε πιο υψηλούς ρυθμούς οι προπονήσεις σήμερα και αύριο στον ΠΑΣ

Μεγαλύτερες εντάσεις είχε η σημερινή προπόνηση του ΠΑΣ Γιάννινα, όπως και αυτή που θα γίνει αύριο Παρασκευή, πριν οι παίκτες αναχωρήσουν για διήμερο ρεπό. Ο κ. Πενταρβάνης, βοηθός προπονητή, που είναι επικεφαλής των προπονήσεων γι’ αυτήν την εβδομάδα, αύξησε σήμερα τους ρυθμούς, ώστε να μην είναι υπερβολικά μεγάλη η χαλάρωση της ομάδας την εβδομάδα που δεν υπάρχει αγωνιστική δράση.

Το πρόγραμμα σήμερα περιελάμβανε επιθετική τακτική κατά κύριο λόγο. Οι παίκτες ξεκίνησαν με προθέρμανση και ακολούθησε δουλειά στην επιθετική τακτική με αγωνιστικά παιχνίδια μεγάλων σχέσεων. Δοκιμάστηκαν και κάποιοι παίκτες σε διάφορες θέσεις στα πλάγια και επιθετικά κυρίως, ενώ δοκιμάστηκε κι ένας σχηματισμός 4-4-2, κυρίως όμως ως μία εναλλακτική λύση.

Απών από τα Γιάννενα γενικότερα παραμένει ο Γιάννης Κιάκος που κάνει την αποκατάστασή του στην Αθήνα και απ’ ό,τι φαίνεται χάνει όλη τη χρονιά.

Για τους υπόλοιπους ισχύουν τα γνωστά. Οι Παντελάκης, Καραχάλιος και Νίνης έκαναν ατομικά προγράμματα και την επόμενη εβδομάδα θα δοκιμάσουν να μπουν στο πρόγραμμα. Ο Νίνης είναι πιο δύσκολο να προλάβει το ματς με τον ΟΦΗ. Ο Λώλης και ο Μορέιρα θα μπουν από την επόμενη εβδομάδα στις προπονήσεις, γιατί και αύριο το πρόγραμμα θα έχει μεγάλη ένταση, οπότε το τεχνικό τιμ δεν θέλει να μπουν απότομα, αλλά θα τους προφυλάξει, μιας και ακολουθεί και το ρεπό.

Η προπόνηση την Παρασκευή θα ξεκινήσει στις 10:00.

Το άρθρο Σε πιο υψηλούς ρυθμούς οι προπονήσεις σήμερα και αύριο στον ΠΑΣ εμφανίστηκε πρώτα στο Super-FM.


ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ -- Πηγή: super-fm.gr


 • Εμφανίσεις: 377

Συνεχίζουν τα ατομικά τους Παντελάκης και Καραχάλιος –Αμφίβολος με ΟΦΗ ο Νίνης

Κανονικά θα συνεχιστούν οι προπονήσεις των ποδοσφαιριστών του ΠΑΣ Γιάννινα ως την Παρασκευή, με τους παίκτες να παίρνουν ρεπό το Σαββατοκύριακο και να ανεβάζουν ξανά ρυθμούς και εντάσεις από Δευτέρα, όπου και θα μπει στο «κάδρο» ο ΟΦΗ.

Την ομάδα αυτές τις μέρες καθοδηγεί ο κ. Μπάμπης Πενταρβάνης, μιας και ο κ. Στάικος παρακολουθεί την Α’ φάση της σχολής UEFA Pro. Και για να μην υπάρχουν παρερμηνείες, η χρονική στιγμή της σχολής δεν ήταν επιλογή του κ. Στάικου, έτσι απλά για να παρακολουθήσει κάποιο τυχαίο ενημερωτικό σεμινάριο, αλλά είναι η επίσημη σχολή της ΕΠΟ από την οποία οι Έλληνες προπονητές μπορούν να αποκτήσουν το πτυχίο UEFA Pro. Το πτυχίο αυτό είναι απαραίτητη προϋπόθεση για έναν προπονητή προκειμένου να δηλώνεται, εκτός από το να είναι, σε ομάδα Super League. Η επιλογή του χρόνου της σχολής ήταν αποκλειστικά από την πλευρά της ΕΠΟ, η οποία λόγω πανδημίας δεν είχε κάνει ανάλογες σχολές τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα να υπάρχει ένας αρκετά μεγάλος αριθμός υποψήφιων προπονητών να τις παρακολουθήσουν.

Από εκεί και πέρα, στα νέα της ημέρας οι Καραχάλιος και Παντελάκης συνέχισαν τα ατομικά τους προγράμματα και προοδευτικά ανεβάζουν εντάσεις.

Ο Αλέξανδρος Λώλης κάνει θεραπεία και ο Μορέιρα ατομικό. Οι δύο αυτοί παίκτες είχαν δεχτεί κάποια χτυπήματα στο ματς με την Λαμία και ίσως να μπουν από Δευτέρα στις προπονήσεις.

Απών είναι και ο Νίνης που έχει σύσπαση στη γάμπα και στον ΠΑΣ Γιάννινα θα δουν την επόμενη εβδομάδα πως θα είναι και αν θα μπορέσει να μπει σε υψηλούς ρυθμούς. Αυτή τη στιγμή μοιάζει δύσκολο να προλάβει τον αγώνα με τον ΟΦΗ, αλλά δεν είναι ακόμα κάτι δεδομένο.

Για την υπόλοιπη ομάδα το σημερινό πρόγραμμα, περιελάμβανε αρχικά προθέρμανση και στη συνέχεια παιχνίδια rondos 4Χ4+2 και μετά παιχνίδια σε μικρούς χώρους 5Χ5.

Η επόμενη προπόνηση είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη στις 11 το πρωί.

Το άρθρο Συνεχίζουν τα ατομικά τους Παντελάκης και Καραχάλιος –Αμφίβολος με ΟΦΗ ο Νίνης εμφανίστηκε πρώτα στο Super-FM.


ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ -- Πηγή: super-fm.gr


 • Εμφανίσεις: 537

Ανεβάζει ρυθμούς ο Κόντε

Εβδομάδα αποσυμπίεσης, μετά από ένα απαιτητικό διάστημα είναι αυτή που διανύουμε για τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα. Λόγω της διακοπής του πρωταθλήματος το ερχόμενο Σαββατοκύριακο που φέτος συμπίπτει και με την αργία της 25ης Μαρτίου, η προετοιμασία θα κυλήσει σε λίγο πιο νορμάλ ρυθμούς και οι εντάσεις θα ανέβουν και πάλι προσεχώς, που η ομάδα θα δουλέψει σε ρυθμούς ΟΦΗ.

Τις προπονήσεις αυτής της εβδομάδα θα επιβλέπει ο βοηθός του Θανάση Στάικου, Μπάμπης Πενταρβάνης, αφού ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα παρακολουθεί τη σχολή UEFA Pro και θα είναι στην Αθήνα μέχρι το Σάββατο.

Ατομικό πρόγραμμα ακολουθούν οι Παντελέκης, Καραχάλιος και Μορέιρα, ενώ δεν προπονήθηκε ο Λώλης. Οι δύο τελευταίοι δεν έχουν κάτι ανησυχητικό, απλώς είχαν μικροτραυματισμούς που αποκόμισαν από χτυπήματα αντιπάλων στο ματς με τη Λαμία. Τετάρτη ή Πέμπτη αναμένεται να προστεθούν κανονικά στο πρόγραμμα.

Ρυθμούς ανεβάζει ο Κόντε που δεν αποκλείεται να μπορεί να είναι διαθέσιμος για μερικά λεπτά στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ ή με έστω με τον Ατρόμητο.

Για το Σαββατοκύριακο έχει δοθεί ρεπό και από Δευτέρα, με την επιστροφή και του κόουτς, αρχίζει η δουλειά για το πολύ κρίσιμο ματς με τους Κρητικούς, στο οποίο ο ΠΑΣ Γιάννινα θέλει μόνο νίκη για να μην μπει βαθύτερα στο πρόβλημα.

Σήμερα το πρόγραμμα της προπόνησης περιελάμβανε παιχνίδι με περιορισμούς σε τρεις ομάδες και στη συνέχεια 10 Χ 10.

Επόμενη προπόνηση την Τετάρτη στις 11 το πρωί στο ΠΕΑΚΙ.

Το άρθρο Ανεβάζει ρυθμούς ο Κόντε εμφανίστηκε πρώτα στο Super-FM.


ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ -- Πηγή: super-fm.gr


 • Εμφανίσεις: 655

Του Γιάννη Γιαννάκη: Η μοίρα του ΠΑΣ θα κριθεί με τους «αδιάφορους»

Η διαχείριση μίας ήττας είναι πάντοτε δύσκολη, ειδικά όταν χάνεται η 2η ευκαιρία της χρονιάς να «κλειδώσει» η παραμονή. Η πρώτη ήταν με τον Βόλο. Παρ’ όλα αυτά κακές βραδιές πάντα υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν.

Όταν κάποιος παίζει την επιβίωσή του ή θα… λιποθυμήσει από το άγχος ή θα βγει αποφασισμένος με το «μαχαίρι στα δόντια». Η Λαμία έκανε το δεύτερο και έριξε στα σχοινιά τον… ανυποψίαστο ΠΑΣ Γιάννινα. Σειρά των Ηπειρωτών να κάνουν σε δύο Σάββατα ό,τι έκανε η Λαμία προχθές και να νικήσουν τον ΟΦΗ για να κάνουν το πρώτο αποφασιστικό βήμα για την παραμονή τους.

Υπάρχουν μπροστά μας 4 ματς που ο ΠΑΣ Γιάννινα θα παίζει τη δική του επιβίωση με τους αδιάφορους και θα θέλει εκείνος περισσότερο τη νίκη. Και υπάρχουν και άλλα 2 ματς στα οποία Ιωνικός και Λεβαδειακός θα «σφάζονται» για τη δική τους επιβίωση. Προφανώς όταν έχεις συναίσθηση του τι διακυβεύεται στα παιχνίδια αυτά, μπαίνεις και τα παίζεις όλα για όλα, αλλά με λογική, πλάνο και σχέδιο, όχι στα κουτουρού και όχι με πανικό.

Ειλικρινά θέλουμε να ξεχάσουμε αυτό το «κουτουρού» που είδαμε στην Λαμία. Αρχικά είδαμε μία ομάδα που δεν είχε υποψιαστεί που πήγαινε, δεν είχε καθαρό μυαλό και συγκέντρωση και στη συνέχεια μία ομάδα που δεν είχε plan B να αντιδράσει και απλά γέμιζε μπάλες μέσα στην περιοχή, παίζοντας κάποια στιγμή με 5 προωθημένους, τους Εραμούσπε, Μπάλαν, Λέο, Ροσέρο και Παμλίδη.

Εξυπακούεται, όμως, ότι θα δώσουμε το ελαφρυντικό των απουσιών, γιατί αυτό που συμβαίνει από το β’ ημίχρονο με τον ΠΑΟΚ και μετά, καταδεικνύει που εδράζεται το πρόβλημα που προέκυψε.

Ας τα πάρουμε ένα-ένα. Βάθος πάγκου στον ΠΑΣ υπάρχει, αλλά υπό την εξής έννοια. Μπορεί να λείψει ένας βασικός για 1-2 αγωνιστικές και να καμουφλαριστεί η απουσία του. Αλλά το να λείψουν 3 ή 4 βασικοί για 1 μήνα, ε συγνώμη ούτε ο Μουρίνιο δεν μπορεί να το διαχειριστεί αυτό.

Ο ΠΑΣ άλλαξε εικόνα στον Β’ γύρο για πολύ συγκεκριμένους λόγους. Βρέθηκε μία ενδεκάδα που ο ρόλος του καθενός «κούμπωνε» τέλεια με τα χαρακτηριστικά του. Για παράδειγμα, ο Καραχάλιος μόνος του προ Μουντιάλ, ήταν απλά ένας παίκτης που έτρεχε απελπιστικά μόνος του. Ο δε Τζίνο επίσης μόνος δεν μπορεί να φτιάξει μία τέλεια λειτουργία με τον Λιάσο ή τον Μπιλμπάο. Καραχάλιος-Τζίνο πάνε «πακέτο», τέλος.

Δεύτερο παράδειγμα. Ο Παντελάκης δεν είναι απλά ένας παίκτης με εμπειρία και οντότητα δίπλα στον Εραμούσπε, είναι κι ένας παίκτης που κατεβάζει καλύτερα την μπάλα και έχει πιο πετυχημένες 40άρες μπαλιές. Όπως επίσης είναι κι ένας παίκτης που μπορεί να σκοράρει σε στατικές φάσεις. Ο Μπακαδήμας, ok, μπορεί να τον καλύψει αμυντικά για 1-2 ματς, αλλά δεν μπορεί να δώσει όλα τα υπόλοιπα, ούτε είναι έτοιμος να βγάλει μισό πρωτάθλημα, χωρίς να έχει μεγάλη εμπειρία.

Άλλο παράδειγμα, ο Τζίμας μπορεί να κάνει 2-3 καλές ενέργειες σ’ ένα παιχνίδι και για 15-20 λεπτά θα φανεί τέλειο αυτό που κάνει. Αλλά ο Παμλίδης έχει διάρκεια, δίνει αλληλοκαλύψεις, βοηθάει αμυντικά και είναι σαφώς πιο χρήσιμος τακτικά.

Όταν, λοιπόν, αυτοί οι βασικοί παίκτες, συν τον Σόρια στο προχθεσινό παιχνίδι, είναι εκτός αγώνων ταυτόχρονα, είναι λογικό να μην μπορούν να βρεθούν ισάξιες λύσεις από τη μία μέρα στην άλλη. Αν ήταν Αύγουστος, ίσως ο προπονητής να προλάβαινε να δώσει φιλικά και να δοκιμάσει. Τώρα βάζει τον κάθε αναπληρωματικό στην αντίστοιχη θέση και ο Θεός βοηθός…

Για να το πούμε και αλλιώς, αν η ομάδα είχε την εικόνα που έδειξε με Βόλο, Άρη και Λαμία, αλλά παίζοντας με τη βασική της ενδεκάδα, εκεί όντως θα μιλούσαμε για χοντρό πρόβλημα και πιθανόν για μη αναστρέψιμες καταστάσεις. Όμως τώρα πρέπει να δούμε το ποτήρι μισογεμάτο, ελπίζοντας ότι οι τραυματίες θα επιστρέψουν στην προτέρα κατάσταση και ότι δεν θα τους επηρεάσει η απραξία.

Πάμε και στην ατομική κριτική μιας κάκιστης εμφάνισης:

Παναγιώτης Τσιντώτας: Στα γκολ έχει μερίδιο ευθύνης. Ειδικά στο πρώτο, ίσως να βιάστηκε να γονατίσει και προέκυψαν μετά δύο αποκρούσεις που ουσιαστικά δεν αποσοβήθηκε το γκολ. Έκεν 4 κλεψίματα και 3 επεμβάσεις.

Σταύρος Πήλιος: Ο ΠΑΣ γέμιζε την περιοχή με 4-5 παίκτες, μπας και κάποιος κάνει καμιά κεφαλιά και ο Σταύρος πέταγε τις σέντρες απευθείας άουτ. Δεν μπορεί να ξέχασε την μπάλα, μάλλον αγχώθηκε υπερβολικά. Είχε 3/7 γεμίσματα, 5 λάθη, 2 κλεψίματα, 2 επεμβάσεις, έκανε 2 φάουλ και κέρδισε 3.

Άχμαντ Μορέιρα: Έχει δημιουργήσει τις καλύτερες προϋποθέσεις στην ευκαιρία του, σουτάρει ανενόχλητος και κάνει ένα κάκιστο τελείωμα. Ήταν η μοναδική ουσιαστικά στιγμή που δικαιολόγησε την παρουσία του. Είχε 3 τελικές, 1/7 γεμίσματα, 5 λάθη, 2 κλεψίματα και 2 κερδισμένα φάουλ.

Ροντρίγκο Εραμούσπε: Πάνω από 20 λεπτά εγκαταστάθηκε μόνιμα στην επίθεση, αλλά δεν μπόρεσε ούτε αυτός ούτε κάποιος από τους συμπαίκτες του να πάρει κάποια απειλητική κεφαλιά. Είχε 1/2 γεμίσματα, 5 προωθητικές πάσες και 2 λάθη.

Παναγιώτης Τζίμας: Πήρε κάποιες ενέργειες στην αρχή, κέρδισε τα καθιερωμένα φάουλ και μετά χάθηκε.  Έδωσε 2 προωθητικές πάσες, έκανε 4 λάθη, 2 κλεψίματα, παραχώρησε 2 φάουλ και κέρδισε 2.

Άγγελος Τσάβος: Ουσιαστικά ήταν το ντεμπούτο του νεαρού δεξιού μπακ, που δεν πιέστηκε και ιδιαίτερα, αφού η Λαμία πέτυχε νωρίς το γκολ και απλά διαχειριζόταν το ματς, ενώ μετά την αποβολή του Ντε Βινσέντι γύρισε στο 1/3 του γηπέδου. Έδωσε 5 προωθητικές πάσες και έκανε 2 λάθη.

Ντααν Ριένστρα: Δεν κατάφερε να προσφέρει ούτε ανασταλτικά ούτε δημιουργικά. Έκανε 2 λάθη, 2 κλεψίματα και παραχώρησε 2 φάουλ.

Φεντερίκο Τζίνο: Προσπάθησε, έκανε ό,τι μπορούσε, αλλά έμοιαζε πολύ μόνος στο α’ ημίχρονο, αλλά και στην επανάληψη δεν είχε ουσιαστικά κάποιον ιδιαίτερο ρόλο, αφού το δημιουργικό το ανέλαβε ο Μπιλμπάο. Ανασταλτικά δεν χρειαζόταν κάτι ιδιαίτερο, αφού η Λαμία δεν ρίσκαρε καθόλου. Πιστώνεται, πάντως, την κερδισμένη αποβολή του Ντε Βινσέντι. Είχε 3 τελικές, 0/4 γεμίσματα, 5 προωθητικές πάσες, 3 κλεψίματα, 2 λάθη και κέρδισε 2 φάουλ.

Μάκης Μπακαδήμας: Ξεκίνησε το ματς με λάθος που αρχικά δεν κόστισε γιατί πρόλαβε και έσωσε ο Εραμούσπε, άθελά του κόντραρε η μπάλα πάνω του στο πρώτο γκολ και από εκεί και πέρα δεν παίζει με την ίδια συγκέντρωση που μας έχει συνηθίσει. Έδωσε 3 προωθητικές πάσες, έκανε 2 κλεψίματα, 2 λάθη και κέρδισε 2 φάουλ.

Άγγελος Λιάσος: Δεν μπήκε καθόλου στο κλίμα του παιχνιδιού και δεν βοήθησε ιδιαίτερα. Κέρδισε 2 φάουλ.

Κλόντιου Μπάλαν: Πρέπει να είναι το πρώτο ματς που δεν κάνει την παραμικρή ευκαιρία στο παιχνίδι. Είναι ο παίκτης της μίας στιγμής που δυστυχώς δεν την είχε ούτε αυτή. Έδωσε 2 προωθητικές πάσες και έκανε 3 λάθη.

 

Αλλαγές:

Ίκερ Μπιλμπάο: Κουβάλησε την μπάλα στο β’ ημίχρονο, βοήθησε να αυξηθεί η κατοχή μπάλας σε ποσοστά άνω του 60%, τη μοίρασε αριστερά και δεξιά, αλλά τα δικά του γεμίσματα ήταν όλα άστοχα. Είχε 0/6 γεμίσματα, 9 προωθητικές πάσες, παραχώρησε 2 φάουλ και κέρδισε 4.

Κέβιν Ροσέρο: Είχε μία από τις τρεις μεγάλες ευκαιρίες του ΠΑΣ Γιάννινα (σ.σ. τις άλλες δύο οι Μορέιρα και Λέο), αλλά τη σπατάλησε.

Λέο Μπατίστ: Τρομερό σουτ στη δική του χαμένη ευκαιρία, αλλά πάνω στον Γκαραβέλη η μπάλα.

Αλέξανδρος Λώλης: Είχε μια καλή στιγμή, αλλά το δικό του σουτ βρήκε στα σώματα. Όχι κάτι άλλο αξιόλογο.

Γιώργος Παμλίδης: Ένα αναγνωριστικό 15λεπτο μετά από 1 μήνα απουσίας. Δεν μπορεί να κριθεί για κάτι περισσότερο.

 

Προπονητής

Θανάσης Στάικος: Η ομάδα δεν ήταν προετοιμασμένη για «πόλεμο», αυτό είναι το ένα δεδομένο. Το άλλο είναι ότι δεν υπήρχε σχέδιο επιστροφής στο ματς, αλλά έγιναν βεβιασμένες κινήσεις, χωρίς ψύχραιμη προσέγγιση. Παρ’ όλα αυτά θα μπορούσε να δικαιωθεί με τους 5 επιθετικούς, αν οι Μορέιρα, Ροσέρο και Λέο δεν σπαταλούσαν τις ευκαιρίες που έχασαν.

Θυμίζουμε ότι και με τον Βόλο ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν βρήκε τρόπο να διασπάσει την κλειστή του άμυνα, όπως επίσης και όταν ο Ιωνικός έμεινε με δέκα παίκτες στο μεταξύ μας παιχνίδι. Είναι ένα πρόβλημα αυτό για την «κυανόλευκη» ομάδα που δεν είναι από τα πιο συνηθισμένα, αλλά να που έγινε φέτος τρεις φορές και ο ΠΑΣ έμεινε «άσφαιρος». Και δεν αποκλείεται να ξαναγίνει, εδώ που τα λέμε, γιατί οποιοσδήποτε θα προηγείται από εδώ και πέρα, θα κλείνεται και θα παίρνει το αποτέλεσμα.

Θα χρειαστεί στο εξής πολύ καλή διαχείριση της ψυχολογίας και του άγχους της ομάδας, γιατί θα πέσουν άπαντες πάνω της να θυμίζουν παραδείγματα ομάδων που δεν πίστευες ότι θα πέσουν και τελικά έπεσαν κατηγορία κτλ. Η ομάδα κρατάει απολύτως την τύχη στα χέρια της και πρωτίστως στα ματς με τους αδιάφορους. Τα κερδίζει, σώνεται, δεν τα κερδίζει, κάνει προσευχές…

Το άρθρο Του Γιάννη Γιαννάκη: Η μοίρα του ΠΑΣ θα κριθεί με τους «αδιάφορους» εμφανίστηκε πρώτα στο Super-FM.


ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ -- Πηγή: super-fm.gr


 • Εμφανίσεις: 817

Χωρίς Στάικο αυτήν την εβδομάδα οι προπονήσεις

Διακοπή για τις Εθνικές ομάδες θα έχουμε αυτήν την εβδομάδα στο πρωτάθλημα της Super League, αλλά και στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, αφού ξεκινάνε τα προκριματικά για το Euro 2024, το οποίο θα φιλοξενηθεί στα γήπεδα της Γερμανίας.

Τη διακοπή αυτή θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί ο ΠΑΣ Γιάννινα κυρίως για επιστροφές παικτών στη δράση. Η σίγουρη είναι του Σόρια που εξέτισε την ποινή του και από εκεί και πέρα δίνουν μάχη με τον χρόνο οι τραυματίες Νίνης, Παντελάκης και Καραχάλιος, ενώ θα είναι σίγουρα έτοιμοι για περισσότερο χρόνο συμμετοχής οι Παμλίδης και Ροσέρο. Και ο Κόντε ανεβάζει σταδιακά ρυθμούς και δεν αποκλείεται να προλάβει να είναι διαθέσιμος για μερικά λεπτά με τον ΟΦΗ

Όμως αυτήν την εβδομάδα θα υπάρξει μία διαφορετικού τύπου απουσία, αυτή του προπονητή Θανάση Στάικου. Από σήμερα ξεκινάει η σχολή UEFA Pro της ΕΠΟ, την οποία θα παρακολουθήσει προκειμένου να έχει και το σχετικό δίπλωμα που είναι υποχρεωτικό μεν, τυπικό δε, γιατί μπορεί άλλος να δηλωθεί και άλλος να κοουτσάρει. Το ίδιο συμβαίνει σε Άρη και Βόλο που κι εκείνοι στέλνουν τους Τερζή και Μπράτσο για το δίπλωμα UEFA Pro.

Να σημειωθεί ότι λόγω της πανδημίας είχε να διεξαχθεί σχολή UEFA Pro από το 2018, με τις αιτήσεις για συμμετοχή να είναι πάρα πολλές.

Η 1η φάση του 1ου γκρουπ θα πραγματοποιηθεί στις 20-25/3/2023 και η αντίστοιχη του 2ου γκρουπ στις 22-27/1/2024, αμφότερες στην Αθήνα.

1ο γκρούπ

Garcia Perez Pablo Gabriel
Γεωργιάδης Κωνσταντίνος
Γκέκας Θεοφάνης
Κατηκαρίδης Αλέξανδρος
Kονέ Παναγιώτης
Κούστας Νικόλαος
Κυριακίδης Ηλίας
Μάγγος Ιωάννης
Μαλεζάς Στυλιανός
Μπράτσος Κωνσταντίνος
Μόρας Ευάγγελος
Παπαδόπουλος Δημήτριος
Σκύβαλος Εμμανουήλ
Σουργιάς Νικόλαος
Στάϊκος Αθανάσιος
Συλαϊδόπουλος Σωτήριος
Τερζής Απόστολος
Τζιόλης Αλέξανδρος
Τσιάπανου Αικατερίνη *Ειδική άδεια από UEFA.

2o γκρουπ

Αναστασιάδης Ανέστης
Βακουφτσής Γεώργιος
Βελιτζέλος Κωνσταντίνος * Καθεστώς επαναφοίτησης
Θεοδοσιάδης Νικόλαος
Κιάσσος Κωνσταντίνος
Κοντοές Ιωάννης
Κορομπόκης Παναγιώτης
Κώτσιος Ηλίας
Κυριαζής Γεώργιος
Μαυραγάνης Σπυρίδων
Μπαδήμας Νικόλαος
Πάντος Αναστάσιος
Παπαβασιλείου Αθανάσιος
Παπακώστας Γεώργιος
Παρασκευόπουλος Χρήστος
Προβίδας Ιωάννης
Σκέντζος Ανδρέας
Σουτζής Εμμανουήλ
Στεφανίδης Μάρκος
Σαββίδου Ανθούλα *Ειδική άδεια από UEFA

Επιλαχόντες

Τζιάρρας Ευάγγελος
Πενταρβάνης Χαράλαμπος
Καλοπήτας Ηλίας
Γράμμος Ιωάννης
Καλύβας Θεόφιλος
Σιλεβίστας Ιωάννης

Σημειώνεται ότι η τελική αξιολόγηση του συνόλου των προπονητών και, συνεπώς, η αποφοίτησή τους θα πραγματοποιηθεί σε κοινή ημερομηνία, μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων του 2ου γκρουπ. Τα μαθήματα της σχολής θα πραγματοποιηθούν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Το άρθρο Χωρίς Στάικο αυτήν την εβδομάδα οι προπονήσεις εμφανίστηκε πρώτα στο Super-FM.


ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ -- Πηγή: super-fm.gr


 • Εμφανίσεις: 841

Περισσότερα Άρθρα...

 1. Τα επίσημα στιγμιότυπα της αναμέτρησης Λαμία – ΠΑΣ Γιάννινα 2-0
 2. Σκιά του εαυτού του ο ΠΑΣ Γιάννινα, τιμωρήθηκε σκληρά από την Λαμία…
 3. Βόκολος: «Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου»
 4. Άγγελος Τσάβος: «Πρωτίστως να είμαστε σοβαροί και τα αποτελέσματα θα έρθουν»
 5. Στάικος: «Δεν δικαιούμασταν τίποτα από το σημερινό παιχνίδι»
 6. LIVE Λαμία-ΠΑΣ Γιάννινα (playouts)
 7. Νίκη στην Λαμία για να διώξει νωρίς το άγχος της παραμονής
 8. Αριθμοί και προϊστορία των αναμετρήσεων Λαμία – ΠΑΣ Γιάννινα
 9. Με τον κόσμο στο πλευρό του ο ΠΑΣ Γιάννινα στην Λαμία!
 10. Με τον κόσμο στο πλευρό του ο ΠΑΣ Γιάννινα στην Λαμία!
 11. Με νέο πρόστιμο τιμωρήθηκε ο ΠΑΣ για πυρσούς – Γλίτωσε την τιμωρία έδρας ο Ατρόμητος
 12. Με 21 παίκτες αναχώρησε ο ΠΑΣ Γιάννινα για Λαμία
 13. Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία για Λαμία – Μπαίνει αποστολή ο Παμλίδης
 14. Ο Τσαγκαράκης διαιτητής στην κρίσιμη μάχη του ΠΑΣ Γιάννινα στα πλέι άουτ με την Λαμία
 15. Το μήνυμα της… κάλτσας του Σόρια είναι ό,τι χρειάζεται τώρα ο ΠΑΣ Γιάννινα

VIDEOS

val m amo

Δείτε επίσης...

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

ΗΠΕΙΡΟΚΑΤ ΑΕ - Ηπειρωτική Κατασκευαστική Α.Ε.
George Coiffure
Ζιαφέτ' - Τσιπουράδικο και άλλα...
Ασφάλειες Γεωργιάδης - HG Brokers SA
Save
Cookies user preferences
We use cookies to ensure you to get the best experience on our website. If you decline the use of cookies, this website may not function as expected.
Accept all
Decline all
Analytics
Tools used to analyze the data to measure the effectiveness of a website and to understand how it works.
Google Analytics
Accept
Decline