Τα 5 βήματα για να βάλουμε εμπρός με καλώδια ένα αυτοκίνητο με άδεια μπαταρία

Τα 5 βήματα για να βάλουμε εμπρός με καλώδια ένα αυτοκίνητο με άδεια μπαταρία
Πώς δίνουμε ρεύμα με καλώδια για να πάρει εμπρός ένα όχημα με αποφορτισμένη μπαταρία, η οποία αδειάζει εύκολα τον χειμώνα εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών και της υγρασίας.

Οι περισσότερες κλήσεις που δέχονται οι οδικές βοήθειες τις κρύες ημέρες του χειμώνα είναι από οχήματα, που έχουν μείνει στοn δρόμο εξαιτίας άδειας μπαταρίας. Άρα είναι χρήσιμο να έχουμε πάντα μέσα στο αυτοκίνητο μας ένα σετ καλωδίων, για να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε άμεσα τέτοιες καταστάσεις είτε πρόκειται για το δικό μας αυτοκίνητο είτε για να βοηθήσουμε κάποιον άλλον.

Πριν ξεκινήσουμε ωστόσο τη διαδικασία θα πρέπει να βεβαιωθούμε ότι και τα δύο οχήματα πρέπει να είναι εφοδιασμένα με μπαταρίες ίδιας τάσης (π.χ. 12 Volt) και να απέχουν μεν λίγο, αλλά να μην ακουμπούν το ένα το άλλο. Από εκεί και μετά ακολουθούμε πιστά τα εξής πέντε βήματα, ώστε να αποφύγουμε ενδεχόμενες βλάβες σε κάποιο από τα δύο οχήματα.

1ο βήμα

Βάζουμε μπροστά τον κινητήρα του αυτοκινήτου με τη γεμάτη μπαταρία και συνδέουμε τη μία δαγκάνα του κόκκινου καλωδίου στον θετικό πόλο της άδειας μπαταρίας. Ακολούθως συνδέουμε την άλλη άκρη του κόκκινου καλωδίου στον θετικό πόλο της φορτισμένης μπαταρίας.

2ο βήμα

Στην επόμενη φάση συνδέουμε τη μία δαγκάνα του μαύρου καλωδίου στον αρνητικό πόλο της γεμάτης μπαταρίας και ακολούθως πιάνουμε την άλλη δαγκάνα σε ένα μεταλλικό τμήμα ή και στο ίδιο το μπλοκ του κινητήρα του οχήματος με την άδεια μπαταρία. Αν κάνουμε το λάθος και συνδέσουμε τη δαγκάνα με τον αρνητικό πόλο της αποφορτισμένης μπαταρίας και όχι με λαμαρίνα, τότε μπορεί να δημιουργηθούν σπινθήρες που θα προκαλέσουν ακόμη και την έκρηξη της.

3ο βήμα

Γυρνάμε τη μίζα και βάζουμε μπροστά το όχημα με την άδεια μπαταρία, πατώντας ταυτόχρονα ελαφρά το γκάζι του αυτοκινήτου με τη φορτισμένη μπαταρία. Αν δεν υπάρχει πρόβλημα, τότε θα πρέπει να πάρει το αυτοκίνητο με την αποφορτισμένη μπαταρία εμπρός, αλλιώς έχει χαλάσει η μπαταρία ή το δυναμό, οπότε πρέπει να πάει το όχημα στο συνεργείο. Οι κινητήρες των δύο αυτοκινήτων πρέπει να συνεχίσουν να λειτουργούν για κάποιο διάστημα, π.χ. μεταξύ μισού και ενός λεπτού, ενώ ανάβουμε στο όχημα που είχε μείνει από μπαταρία τα φώτα, το θερμαινόμενο παρμπρίζ, τον εξαερισμό, κλπ., για να αποφύγουμε ζημιές στα ηλεκτρονικά συστήματα εξαιτίας υπερβολικής τάσης του κυκλώματος.

4ο βήμα

Ακολούθως σβήνουμε τον κινητήρα του αυτοκινήτου, που χρησίμευσε ως πάροχος ρεύματος και αποσυνδέουμε τα καλώδια κάνοντας ακριβώς την ίδια διαδικασία αντίστροφα. Ο κινητήρας του οχήματος του λήπτη παραμένει σε λειτουργία, ενώ σβήνουμε φώτα, θερμαινόμενο παρμπρίζ, κλπ, εφόσον δεν χρειάζονται.

5ο βήμα

Για να φορτιστεί περισσότερο η μπαταρία, που είχε αδειάσει, πρέπει να κάνουμε με το αυτοκίνητο μια βόλτα περίπου μισής ώρας σε διαδρομές εκτός πόλης, αλλιώς κινδυνεύουμε να μείνουμε πάλι με τα κρύα. Εννοείται, ότι αν έχουμε αντιμετωπίσει πρόβλημα με τηn μπαταρία, θα πρέπει να επισκεφθούμε ένα ηλεκτρολογείο αυτοκινήτων, για να διαγνώσει σε τι κατάσταση βρίσκεται.

  • Εμφανίσεις: 50

Ποιες είναι οι 10 πιο πολύτιμες μάρκες αυτοκινήτων στον κόσμο

Ποιες είναι οι 10 πιο πολύτιμες μάρκες αυτοκινήτων στον κόσμο
Ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας βρίσκεται σε συνεχή άνοδο, μάλιστα τρεις εταιρείες του χώρου πλασαρίστηκαν το 2023 στις δέκα πιο πολύτιμες μάρκες του κόσμου.

Η αυτοκινητοβιομηχανία βρίσκεται τα τελευταία χρόνια σε φάση έντονης κινητικότητας, αφού πρόκειται για τον κλάδο με τις μεγαλύτερες αλλαγές, όπως είναι η πλήρης ψηφιοποίηση των οχημάτων, η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση και οι νέοι τρόποι κτήσης των αυτοκινήτων με ευέλικτες μορφές για τους απαιτητικούς πελάτες.

Οι εταιρείες αυτοκινήτου επενδύουν, εδώ και χρόνια πολλά, δισεκατομμύρια προκειμένου να παραμείνουν μελλοντικά στο παιχνίδι του ανταγωνισμού. Οι επενδύσεις τους δεν αφορούν μόνο σε νέα μοντέλα και καινοτόμες τεχνολογίες, αλλά και στη διαφορετική προσέγγιση κυρίως των ηλικιακά νεότερων πελατών, που κατοικούν σε μεγαλουπόλεις και δεν τους ενδιαφέρει η παραδοσιακή αγορά ενός οχήματος, αλλά προτιμούν συνδρομητικά μοντέλα και ευέλικτα προγράμματα μακροχρόνιας μίσθωσης. Οι αυτοκινητοκατασκευαστές εξελίσσονται πλέον σε ομίλους τεχνολογίας, κατά τα πρότυπα της Google, για να διευρύνουν τα επιχειρηματικά τους πεδία και να απευθυνθούν σε πολύ περισσότερους εν δυνάμει πελάτες.

Αυτό αποτυπώνεται στην παγκόσμια κατάταξη των πιο πολύτιμων επιχειρήσεων του 2023 (Best Global Brands Report 2023) της εταιρείας οικονομικών συμβούλων Interbrand, στην οποία ο κλάδος του αυτοκινήτου κατέγραψε την ισχυρότερη αύξηση με ποσοστό 9% σε σχέση με το 2022. Να σημειώσουμε ότι στην παγκόσμια κατάταξη της Interbrand καταλαμβάνουν τις πέντε πρώτες θέσεις η Apple με αξία 502 δισεκατομμύρια δολάρια, η Microsoft με αξία 316 δισεκατομμύρια δολάρια, η Amazon (277 δισ. δολάρια), η Google (260 δισ. δολάρια) και η Samsung (91 δισ. δολάρια).

Στάσιμη η Tesla

Επίσης, στο τop 10 με τις πολυτιμότερες μάρκες παγκοσμίως συναντούμε, εφέτος, τρεις εταιρείες αυτοκινήτου και πιο συγκεκριμένα την Toyota στην 6η θέση της γενικής κατάταξης με αξία 64,5 δισεκατομμύρια δολάρια, τη Mercedes - Benz στην 7η θέση (61,4 δισεκατομμύρια δολάρια) και τη BMW στη 10η θέση (51,2 δισεκατομμύρια δολάρια).

Στους μεγάλους κερδισμένους του κλάδου περιλαμβάνεται η Hyundai, που ανέβηκε στην 32η θέση με αύξηση της αξίας της (20 δισ. δολάρια) κατά 18% ως αποτέλεσμα της προσήλωσης της στην ηλεκτροκίνηση. Εξαιρετικά ήταν και τα αποτελέσματα της Porsche, η οποία αναρριχήθηκε στην 47η θέση με αύξηση 20% και συνολική αξία 16 δισεκατομμύρια δολάρια. Η γερμανική μάρκα από τη Στουτγκάρδη ήταν, μετά την Airbnb, η δεύτερη καλύτερη εταιρεία μεταξύ όλων όσον αφορά στα ποσοστά αύξησης της αξίας της. Πολύ καλά τα πήγε και η Ferrari (70ή θέση, 11 δισ. δολάρια αξία), η οποία πραγματοποίησε μία υποδειγματική μετάβαση από καθαρόαιμη μάρκα αυτοκινήτου σε ένα lifestyle brand και εμφάνισε 15% υψηλότερη αξία.

Αντιθέτως, η Tesla παρέμεινε στάσιμη στη 12η θέση με 4% αύξηση και 50 δισεκατομμύρια δολάρια αξία, ενώ κάτι ανάλογο ισχύει και για τη Volkswagen, που βρέθηκε στην 50ή θέση με 15 δισεκατομμύρια δολάρια αξία και άνοδο 2%.

Δείτε τις πιο πολύτιμες μάρκες αυτοκινήτου το 2023 και τη θέση, που κατέλαβαν στην παγκόσμια κατάταξη μεταξύ όλων των μεγάλων εταιρειών ανεξαρτήτως κλάδου. Στην πρώτη στήλη του πίνακα που ακολουθεί, αναφέρεται η μάρκα, στη δεύτερη η αξία (σε δισεκατομμύρια δολάρια) και στην τρίτη η παγκόσμια κατάταξη.

Toyota                             64,5 δισ. δολάρια                               6η θέση
Mercedes-Benz                             61,4 δισ. δολάρια                               7η θέση
BMW                             51,2 δισ. δολάρια                             10η θέση
Tesla                             50 δισ. δολάρια                             12η θέση
Honda                             24,4 δισ. δολάρια                             27η θέση
Hyundai                             20,4 δισ. δολάρια                             32η θέση
Audi                            16,4 δισ. δολάρια                             45η θέση
Porsche                            16,2 δισ. δολάρια                             47η θέση
Volkswagen                            15,1 δισ. δολάρια                             50ή θέση
Ford                            14,9 δισ. δολάρια                             51η θέση
Nissan                            12,7 δισ. δολάρια                             63η θέση
Ferrari                            10,8 δισ. δολάρια                             70ή θέση
  • Εμφανίσεις: 102

Ο Χάμιλτον ψάχνει τον «υπεύθυνο» για την κατάσταση που επικρατεί στην Mercedes

Ο Λιούις Χάμιλτον αμφισβήτησε τον εαυτό του στην φετινή σεζόν της Mercedes στην F1.

Ο Λιούις Χάμιλτον έψαχνε τον… φταίχτη για την κακή απόδοση που είχε το μονοθέσιο της Mercedes στην φετινή σεζόν της F1, με τον ίδιο να παραδέχεται: «Δεν ήξερα αν φταίω εγώ ή το αυτοκίνητο». Μπορεί η Mercedes να τερμάτισε στην δεύτερη θέση του πρωταθλήματος των κατασκευαστών, όμως στα γκαράζ της γερμανικής ομάδας υπάρχει ακόμα «γκρίνια» από την πλευρά των οδηγών, για την χαμηλή απόδοση που είχε το μονοθέσιό τους.

Αυτό έφερε τον Λιούις Χάμιλτον σε σημείο να αμφισβητήσει τον εαυτό του και να αναρωτηθεί εάν ο ίδιος έχει ακόμα την δύναμη και την ταχύτητα να διεκδικήσει το κάτι παραπάνω. «Όταν έχεις δύσκολες σεζόν όπως αυτή, θα υπάρχουν πάντα στιγμές που δεν ξέρεις τι φταίει. Αναρωτιέσαι αν το έχεις ακόμα ή αν δεν μπορείς να αποδώσεις στο μέγιστο πια».

{https://twitter.com/LewisHamilton/status/1729167806619590713}

Μιλώντας για την ψυχολογία του αθλητή, ο 38χρονος πλέον οδηγός τόνισε ότι όταν αγωνίζεσαι στο κορυφαίο επίπεδο πάντα έχει την αμφιβολία μέσα σου εάν κα΄τι δεν πάει καλά ή όπως το είχες σχεδιάσει. «Είμαι άνθρωπος όπως όλοι μας», είπε «Αν κάποιος στον κόσμο σας πει ότι δεν βιώνει την αμφιβολία μέσα του σε δύσκολες στιγμές, σας λέει ψέματα».

«Ζήτησα αλλαγές και δεν έγιναν»

Η Mercedes έμεινε… στάσιμη φέτος επειδή οι αλλαγές που ήθελε να κάνει πάνω στο μονοθέσιο απαιτούσαν θεμελιώδεις τροποποιήσεις στην κατασκευή του αυτοκινήτου, και αυτό δεν ήταν εφικτό καθώς ξεπερνούσαν τους περιορισμούς του ανώτατου ορίου κόστους των 135 εκατομμυρίων δολαρίων. «Είχα ζητήσει να γίνουν κάποιες αλλαγές στο όχημα, αλλά δεν μπορούσαν να γίνουν. Έτσι μείναμε με αυτό το μονοθέσιο για μεγάλο χρονικό διάστημα», τόνισε ο Χάμιλτον.

Η Mercedes δουλεύει ήδη για το 2024 προκειμένου να προσφέρει στους πιλότους της ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο, κάτι το οποίο έχει αντιληφθεί ο Βρετανός οδηγός.

«Πιστεύω ότι έχουμε ένα άστρο που μας οδηγεί τώρα», τόνισε, «Είναι κάτι που δεν είχαμε εδώ και δύο χρόνια, αλλά και ο δρόμος για την επιτυχία δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα», κατέληξε.

{https://twitter.com/LewisHamilton/status/1726313617619075461}

 

 

  • Εμφανίσεις: 91

VIDEOS

val m amo

Δείτε επίσης...

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

Ποδήλατο Γιαννούλη
Τάτσης Άγγελος - Τζίμα Αριστέα - Οδοντοτεχνικό Εργαστήριο
Φροντιστήριο Κλασικό
Galaxy Hotel
Save
Cookies user preferences
We use cookies to ensure you to get the best experience on our website. If you decline the use of cookies, this website may not function as expected.
Accept all
Decline all
Analytics
Tools used to analyze the data to measure the effectiveness of a website and to understand how it works.
Google Analytics
Accept
Decline