Παπανδρέου: Στόχος να γίνουμε ξανά κυβέρνηση - Ας είναι άλλος πρωθυπουργός

Παπανδρέου: Στόχος να γίνουμε ξανά κυβέρνηση - Ας είναι άλλος πρωθυπουργός
Ψηλά έβαλε τον «πήχη» ο Γιώργος Παπανδρέου σε ό,τι αφορά στην επόμενη μέρα στο Κίνημα Αλλαγής. Ο υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος είπε ότι στόχος είναι η παράταξη να ξαναγίνει πλειοψηφούσα και να γίνει ξανά κυβέρνηση.

«Στόχος είναι το ΚΙΝΑΛ να ξαναγίνει πλειοψηφούσα παράταξη, να γίνουμε κυβέρνηση και πρωθυπουργός ας είναι κάποιος άλλος του σοσιαλιστικού χώρου», είπε ο Γιώργος Παπανδρέου στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Αταίριαστοι» και συνέχισε: «Η εξουσία πρέπει να πάει στον λαό. Χτυπάμε την αυθαιρεσία και το συγκεντρωτισμό, βασικά διαχρονικά προβλήματα της εξουσίας». 

Ο πρώην πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συγκέντρωση υποστηρικτών στο Θησείο. «Ήταν δείγμα ελπίδας κι αναγέννησης της παράταξης. Είμαστε ένα κόμμα που μπορεί να φέρει το καινούργιο», ανέφερε ο κ. Παπανδρέου και τόνισε: «Μπορούμε να ξαναγίνουμε πλειοψηφική δύναμη. Βλέπω τον ενθουσιασμό και τη συμμετοχή. Θα είναι το πρόπλασμα ενός μεγάλου συμμετοχικού κόμματος».

«Ποιος μπορεί να μεγαλώσει την παράταξη»

Για τα κριτήρια ανάδειξης νέου προέδρου, ο Γ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι πρέπει να είναι: «Ποιος μπορεί να μεγαλώσει την παράταξη, ποιος μπορεί δημιουργήσει ρεύμα ανάπτυξης αυτού του χώρου, ποιος μπορεί να εμπνεύσει, να ξαναφέρει κόσμο, ποιος μπορεί να συμβάλλει στις καινοτόμες ιδέες για να πούμε τι σημαίνει σήμερα προοδευτικό στην εποχή της πανδημίας και της νέας γεωπολιτικής κατάστασης, ώστε η Ελλάδα να έχει ισχυρή φωνή...Πιστεύω ότι μπορώ να βοηθήσω ουσιαστικά» επισήμανε ο κ. Παπανδρέου.

Στο συνέδριο τα σύμβολα του κόμματος

Ως προς τα σύμβολα του κόμματος, παρέπεμψε για συζήτηση στο συνέδριο που θα ακολουθήσει, καθώς όπως είπε, «είναι στην ψυχή μας, πρέπει να τα αξιοποιήσουμε, θα συζητηθεί και στο συνέδριο» δήλωσε για το ΠΑΣΟΚ και τον πράσινο ήλιο, προσθέτοντας: «Όμως, θέλω αυτά να αιμοδοτηθούν με νέες θέσεις και προτάσεις».

«Η συμμαχία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δεν βοήθησε το κίνημά μας»

Ο Γιώργος Παπανδρέου μίλησε και για το πρόσφατο παρελθόν όπου υποστήριξε πώς «η συμμαχία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δεν βοήθησε το κίνημά μας... Ήταν έκτακτη εποχή μεγάλη κρίση για τη χώρα, και χρειάζονταν ευρύτερες δυνάμεις. Το λάθος ήταν ότι ο Σαμαράς ουσιαστικά έριξε την κυβέρνηση Παπαδήμου. Αν είχε παραμείνει θα είχαμε τελειώσει με τα μνημόνια πιστεύω. Ο κ. Σαμαράς δεν επέτρεψε να γίνουν αλλαγές πέραν του PCI που το είχαμε συμφωνήσει το 2011 έτσι κι αλλιώς στις Βρυξέλλες. Καθυστέρησε, δημιούργησε αίσθημα αναξιοπιστίας, φτάσαμε στο χείλος του γκρεμού ξανά το 2012 όταν έπρεπε να πάμε σε δεύτερες εκλογές».

Ο Σόιμπλε του είπε «θα φύγετε από το ευρώ»

Αναφέρθηκε και στη συζήτηση με τον Β. Σόιμπλε, ο οποίος, σύμφωνα με τον πρώην πρωθυπουργό είπε ότι «θα φύγετε από το ευρώ και έχουμε φτιάξει πακέτο ανθρωπιστικής βοήθειας για την Ελλάδα».

Για την Τουρκία

«Δείτε πως είναι η Τουρκία σήμερα με τη λίρα να πέφτει, θα ήμασταν έτσι και χειρότερα, και η Τουρκία έχει παραγωγή, δεν έχει τόσες εισαγωγές όσες εμείς, φανταστείτε να διπλασιαστεί η ενέργεια και όλα τα προϊόντα. Θέλανε ανθρωπιστική βοήθεια όπως Αφρική, Μέση Ανατολή, Αφγανιστάν. Σκεφτείτε πώς βλέπανε την Ελλάδα, ως τρίτη χώρα, σκεφτείτε και τα εξωτερικά θέματα πόσο ευάλωτοι θα ήμασταν», τόνισε ο κ. Παπανδρέου.ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ -- Πηγή: ieidiseis.gr


Powered by Preisvergleich


VIDEOS

val m amo

Δείτε επίσης...

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

Ζιαφέτ' -  Τσιπουράδικο και άλλα...
ΗΠΕΙΡΟΚΑΤ ΑΕ - Ηπειρωτική Κατασκευαστική Α.Ε.
Τάτσης Άγγελος - Τζίμα Αριστέα - Οδοντοτεχνικό Εργαστήριο
Galaxy Hotel