«Ρινόκερος» χωρίς Σερβετάλη: Η παράσταση συνεχίζεται – η ανακοίνωση των ηθοποιών

«Ρινόκερος» χωρίς Σερβετάλη: Η παράσταση συνεχίζεται – η ανακοίνωση των ηθοποιών
Μετά από την χθεσινή δήλωση του θεατρικού επιχειρηματία, ο οποίος δήλωσε ότι αναζητείται αντικαταστάτης, σήμερα τον λόγο πήραν οι συνάδελφοι – συμπρωταγωνιστές του Άρη Σερβετάλη.

Με νωπό ακόμα το τραύμα της αποχώρησης του Άρη Σερβετάλη από την παράσταση του έργου του Ιονέσκο «Ρινόκερος» λόγω της αντίθεσής του στον αποκλεισμό των ανεμβολίαστων συμπολιτών μας από τις θεατρικές αίθουσες, ο παραγωγός και οι συνάδελφοι του πρωταγωνιστή δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν.

Η ανακοίνωση του θιάσου:
«Ως εργαζόμενοι ηθοποιοί στην παράσταση “Ρινόκερος” θα θέλαμε να εκφράσουμε τη λύπη μας για τη διακοπή της παράστασής μας, λόγω της αποχώρησης του συναδέλφου μας Άρη Σερβετάλη.

»Παρ’ όλα αυτά, είναι κοινή μας θέση να μην προβούμε σε επικρίσεις εις βάρος κανενός. Έτσι κι αλλιώς ο καθένας μας κρίνεται από τις πράξεις του.

»Ούτε θεωρούμε ότι ως εμβολιασμένοι πολίτες και ηθοποιοί, διαχωριζόμαστε με οποιονδήποτε τρόπο από λοιπούς τυχόν ανεμβολίαστους συμπολίτες μας.

»Και παρά το ότι είναι εύλογο να εκφράζει κανείς επιφυλάξεις ως προς τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, θεωρούμε ότι η αποχή από την τέχνη μας, η οικειοθελής διακοπή μίας παράστασης, δεν θα μπορούσε να αποτελεί λύση στα μέτρα που επιβάλλει η κυβέρνηση.

»Το Θέατρο είναι τόπος επικοινωνίας, ανταλλαγής απόψεων. Είναι τόπος συνάντησης ανθρώπων, σκέψεων, ιδεών .Είναι τόπος που ο δημόσιος λόγος αρθρώνεται και πλάθονται συνειδήσεις. Είναι ένα από τα πιο βασικά κύτταρα της Δημοκρατίας. Γι’ αυτό τα θέατρα σε καιρούς κρίσης πρέπει να μένουν ανοιχτά. Για μας αυτό είναι χρέος μας.

»Με αυτές τις σκέψεις, την Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου, οι ηθοποιοί της παράστασης συναντηθήκαμε με τον σκηνοθέτη και τον εκπρόσωπο της παραγωγής και αποφασίσαμε ομόφωνα να συνεχιστεί η παράσταση προχωρώντας σε αντικατάσταση».

Στον «Ρινόκερο» εκτός του Άρη Σερβετάλη που αποχώρησε, έπαιζαν οι: Στέλιος Ιακωβίδης, Αναστασία Στυλιανίδη , Ροζαλία Κυρίου, Θάνος Μπίρκος, Πάνος Παπαδόπουλος, Αγγελική Τρομπούκη, Κωστής Μπούντας και Αναστασία Κελέση.

Το όνομα του αντικαταστάτη του Άρη Σερβετάλη δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα.ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ -- Πηγή: ieidiseis.grVIDEOS

val m amo

Δείτε επίσης...

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

Σ' αναμμένα Κάρβουνα
ΕΠΙΠΛΑ ΑΦΟΙ ΤΑΣΣΟΥ
WebCenter - Smart Internet Solutions
Τάτσης Άγγελος - Τζίμα Αριστέα - Οδοντοτεχνικό Εργαστήριο