Αθηνά Λινού: Έρχεται εμβόλιο για παιδιά κάτω των 5 ετών πριν τα Χριστούγεννα

Αθηνά Λινού: Έρχεται εμβόλιο για παιδιά κάτω των 5 ετών πριν τα Χριστούγεννα
Ξεκινούν οι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού στα παιδιά 5-11 ετών. Μέχρι τα Χριστούγεννα θα υπάρχει εμβόλιο και για τα παιδιά κάτω των 5 ετών, λέει η Αθηνά Λινού.

Το εμβόλιο είναι ασφαλέστερο στα παιδιά δήλωσε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, μιλώντας για τον εμβολιασμό της ηλικιακής ομάδας 5-11 ετών που ξεκινά από τις 15 Δεκεμβρίου. Αύριο, 10 Δεκεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού.

«Τα παιδιά τα εμβολιάζουμε από τους 6 μήνες» είπε στον ΑΝΤ1 η κ. Λινού και πρόσθεσε ότι «έχουν εμβολιαστεί εκατομμύρια παιδιών» χωρίς να έχουν αποδειχθεί παρενέργειες.

Τόνισε δε πως με το εμβόλιο προφυλάσσουμε τα παιδιά από το σύνδρομο της μακράς Covid, ενώ υποστήριξε ότι μέχρι τα Χριστούγεννα, θα υπάρχει εμβόλιο κατά του κορονοϊού και για παιδιά κάτω των 5 ετών.

Χαρακτήρισε, τέλος, θετικό το γεγονός ότι αυξάνονται οι εμβολιασμοί, όμως υπογράμμισε ότι είναι πιο σημαντικό να αυξηθούν και οι εμβολιασμοί με την πρώτη δόση.

Εμβόλιο COVID και στον παιδίατρο

Στα εμβολιαστικά κέντρα των ενηλίκων θα γίνονται και οι εμβολιασμοί των παιδιών ηλικίας 5-11 ετών, αρχής γενομένης από τις 15 Δεκεμβρίου, δήλωσε χθες, επίσης στον ΑΝΤ1, ο Μάριος Θεμιστοκλέους, διευκρινίζοντας πως «στην συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων, στα εμβολιαστικά κέντρα θα είναι παιδίατρος αυτός που θα κάνει το εμβόλιο στα παιδιά».

Όπως είπε, δίνεται παράλληλα η ευχέρεια, ο παιδίατρος κάθε οικογένειας, να κάνει το εμβόλιο στα παιδιά, αρκεί να έχει αποφασίσει να συμμετέχει στην διαδικασία. Το εμβόλιο μπορεί να μείνει στο ψυγείο που έχουν οι γιατροί στα ιατρεία τους, σε θερμοκρασία 2-8 βαθμών για έναν μήνα. Απλώς, για να μην υπάρξει απώλεια δόσεων, όπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους, «θα πρέπει να ομαδοποιήσουν οι γιατροί τα ραντεβού τους, καθώς τα φιαλίδια είναι διαφορετικά για τα παιδιά και σε ένα φιαλίδιο είναι 10 δόσεις για παιδιά».

 • Εμφανίσεις: 28

Η τρίτη δόση με Pfizer μειώνει κατά 90% τον κίνδυνο θανάτου, νέα μελέτη

Η τρίτη δόση με Pfizer μειώνει κατά 90% τον κίνδυνο θανάτου, νέα μελέτη
Αισιόδοξα μηνύματα για την τρίτη δόση με Pfizer κομίζει νεά επιεστημονική μελέτη. 

Οι ενισχυτικές δόσεις των εμβολίων Pfizer/BioNTech μειώνουν κατά 90% τον κίνδυνο θανάτου από Covid-19 προκαλούμενη από την παραλλαγή Δέλτα του κορονοϊού, σε σχέση με όσους έχουν κάνει δύο δόσεις, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη ισραηλινή επιστημονική έρευνα. Υπενθυμίζεται ότι, παρά τον «θόρυβο» σχετικά με την παραλλαγή Όμικρον, η Δέλτα παραμένει ακόμη κυρίαρχη και προκαλεί τον θάνατο πολλών ανθρώπων (και στην Ελλάδα).

Οι επιστήμονες θεωρούν ζωτική την αυξημένη προστασία της τρίτης δόσης τους επόμενους ένα έως δύο μήνες, όταν αναμένεται πως η Δέλτα θα συνεχίσει να κυριαρχεί. Μερικοί επιστήμονες εκτιμούν ότι η Όμικρον τελικά θα επικρατήσει έναντι της Δέλτα, όπως είχε κάνει η τελευταία με τις προηγούμενες παραλλαγές του ιού, όμως αυτό μένει να επιβεβαιωθεί και έως τότε τα περισσότερα βαριά περιστατικά και οι θάνατοι θα προκαλούνται από τη Δέλτα.

Η νέα μελέτη από ερευνητές του ιατρικού φορέα Clalit Health Services, η οποία δημοσιεύθηκε στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό «New England Journal of Medicine», βρήκε ότι όσοι έκαναν αναμνηστική δόση τουλάχιστον πέντε μήνες μετά τη δεύτερη δόση Pfizer, είχαν 90% μικρότερη πιθανότητα να πεθάνουν σε σχέση με εκείνους που δεν έκαναν τρίτη δόση. Η μελέτη έγινε σε 843.208 Ισραηλινούς άνω των 50 ετών, εκ των οποίων οι 758.118 (το 90%) είχαν κάνει τρίτη δόση. Μεταξύ όσων είχαν κάνει τρεις δόσεις, σε βάθος περίπου δύο μηνών πέθαναν 65 άτομα ή 0,16 θάνατοι ανά 100.000 άτομα τη μέρα, έναντι 137 μεταξύ όσων δεν είχαν κάνει τρίτη δόση ή σχεδόν 3 θάνατοι ανά 100.000 άτομα τη μέρα. Αν και όσοι είχαν κάνει δύο δόσεις, ήσαν αριθμητικά το ένα δέκατο της πρώτης ομάδας των τριών δόσεων, αλλά είχαν υπερδιπλάσιους θανάτους.

Μια δεύτερη ισραηλινή μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο ίδιο ιατρικό περιοδικό και ανέλυσε στοιχεία για σχεδόν 4,7 εκατομμύρια ανθρώπους, διαπίστωσε ότι μεταξύ όσων είχαν κάνει τρίτη δόση, οι επιβεβαιωμένες μολύνσεις από κορονοϊό ήσαν το δέκα φορές λιγότερες σε σχέση με όσους είχαν κάνει δύο δόσεις. Όσο περισσότερο χρόνο είχε μείνει η ενισχυτική δόση στο σώμα ενός ανθρώπου, τόσο μικρότερη ήταν η πιθανότητα να διαγνωστεί θετικός στον κορονοϊό. Ακόμη, η τρίτη δόση Pfizer διαπιστώθηκε ότι μείωνε κατά 18 φορές την πιθανότητα βαριάς νόσου Covid-19 στους άνω των 60 ετών και κατά σχεδόν 22 φορές στα άτομα 40-59 ετών.

«Αν ο οποιοσδήποτε ήταν ακόμη σκεπτικιστής για την ανάγκη ενισχυτικής δόσης σε οποιαδήποτε ηλικιακή ομάδα, οι δύο νέες ισραηλινές μελέτες ασφαλώς εξαλείφουν αυτό τον σκεπτικισμό», δήλωσε ο δρ Ουίλιαμ Σάφνερ, ιατρικός διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος Λοιμωδών Νόσων των ΗΠΑ. Οι δύο νέες μελέτες πάντως δεν μπορούν να προβλέψουν πώς τα εμβόλια θα «σταθούν» απέναντι στην Όμικρον, καθώς πραγματοποιήθηκαν όταν ακόμη η νέα παραλλαγή δεν είχε διαγνωστεί στο Ισραήλ.

(Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

 • Εμφανίσεις: 30

Κίνηση τώρα: Μεγάλες καθυστερήσεις σε Κηφισό και Λ.Κηφισίας

Κίνηση τώρα: Μεγάλες καθυστερήσεις σε Κηφισό και Λ.Κηφισίας
Με υπομονή πρέπει να οπλιστούν οι οδηγοί που κινούνται στους κεντρικούς οδικούς άξονες της Αττικής το πρωί της Πέμπτης καθώς η κίνηση είναι αυξημένη. 

Τον «Γολγοθά» του Κηφισού ανεβαίνουν και σήμερα Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου εκατοντάδες οδηγοί καθώς η κίνηση και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας είναι στο «κόκκινο».

Ακόμη σύμφωνα με την διεύθυνση τροχαίας Αττικής αυξημένη είναι η κίνηση και στους εξής δρόμους: 

 • Μεσογείων
 • Λ. Κηφισίας (άνοδος)
 • Λ. Κηφισίας (κάθοδος)
 • Λ. Ηλιουπόλεως
 • Λιμάνι Πειραιά
 • Περιφερειακή Καρέα
 • Εμφανίσεις: 27

Η Γη της Ελιάς: Η συνέχεια προβλέπεται ακόμα πιο αιματηρή

“Η Γη της Ελιάς” συνεχίζεται απόψε με την κόντρα ανάμεσα στους Βρεττάκους με φόντο το νέο ελαιοτριβείο να “φουντώνει”. Ο Στάθης προσπαθεί να κάνει την Βασιλική να του ανοιχτεί. Εκείνη έρχεται σε πολύ δύσκολη θέση, καθώς δεν μπορεί να του αποκαλύψει όσα συμβαίνουν στη ζωή της. Η Μυρτάλη, κοιτάζοντας το κουτί με τα αναμνηστικά του […]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ: enikos.gr


 • Εμφανίσεις: 12

Καβγάς Παγώνη – Γιαννάκου on air για τις ΜΕΘ – «Δεν θα με διακόψετε, αρκετά σας άκουσα»

Έντονος καβγάς on air ξέσπασε ανάμεσα στον Μιχάλη Γιαννάκο και τη Ματίνα Παγώνη με αφορμή την καταγγελία που έκανε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ στο “Kontra” για το ότι οι επώνυμοι βρίσκουν πιο εύκολα ΜΕΘ, όταν πολλοί παραμένουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ και αρκετοί πεθαίνουν. Ο Μιχάλης Γιαννάκος μιλώντας στην ΕΡΤ1 εξήγησε ότι δεν υπάρχει καμία μομφή […]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ: enikos.gr


 • Εμφανίσεις: 11

Κυβερνήτης λάντζας συνελήφθη μεθυσμένος

Υπό την επήρεια μέθης, συνελήφθη βραδινές ώρες χθες από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πόρου, 60χρονος κυβερνήτης λάντζα. Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα ο 60χρονος κυβερνήτης λάντζας εκτελούσε δρομολόγιο από λιμένα Γαλατά προς λιμένα Πόρου κι έπειτα από τη διενέργεια αλκοολομέτρησης, διαπιστώθηκε ότι βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης. Από το Λιμεναρχείο Πόρου που διενεργεί την προανάκριση, […]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ: enikos.gr


 • Εμφανίσεις: 12

Γλυφάδα: Σκότωσε τον σύντροφο της μητέρας του με 3 μαχαιριές

Ένας άνδρας μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τον σύντροφο της μητέρας του πριν από λίγο στην Γλυφάδα. Ο 51χρονος, σύμφωνα με τις πληροφορίες του enikos.gr, στη συνέχεια παραδόθηκε.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ: enikos.gr


 • Εμφανίσεις: 12

Περισσότερα Άρθρα...

 1. Κορωνοϊός: Σκέψεις για νέα μέτρα στους ανεμβολίαστους 60άρηδες πριν τα Χριστούγεννα
 2. Γλυφάδα: Σκότωσε τον σύντροφο της μητέρας του και παραδόθηκε στην αστυνομία
 3. Απεργία ΠΝΟ: Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια για 48 ώρες
 4. Άγριες Μέλισσες - επόμενα επεισόδια: Μια απόπειρα αυτοκτονίας θα ταράξει τα νερά
 5. Φάρμα: Τι απέγινε ο Σταμάτης Γαρδέλης; – Γιατί έβαλε τα κλάματα ο Κουτσαβάκης;
 6. Σύσταση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. προς τους Αστυνομικούς: “Μην ταξιδεύετε στην Τουρκία”
 7. Κορωπί: Πώς έγινε η απόπειρα ληστείας στα ΕΛΤΑ – Ο υπάλληλος κατάφερε να λυθεί
 8. Δύσκολες ώρες για την Ιωάννα Παλιοσπύρου – Τα άσχημα νέα από τους γιατρούς στο Παρίσι
 9. Ληστεία στα ΕΛΤΑ: Αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει – “Έτσι συνέλαβαν τον δράστη”
 10. Πόρος: Συνελήφθη μεθυσμένος κυβερνήτης λάντζας
 11. Τσακώθηκαν στον αέρα Γιαννάκος - Παγώνη για τις «VIP κλίνες ΜΕΘ»: «Αρκετά σας άκουσα»
 12. Νέα 48ωρη απεργία της ΠΝΟ: Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια Παρασκευή και Σάββατο
 13. Επίδομα θέρμανσης: Η πληρωμή και οι νέες αιτήσεις
 14. Ακαριαίο lockdown και νέα μέτρα για την τρίτη δόση εμβολίου
 15. Κοινωνικό μέρισμα: Πώς θα γίνει πληρωμή τα Χριστούγεννα με ΑΦΜ και ΑΜΚΑ

VIDEOS

val m amo

Δείτε επίσης...

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

George Coiffure
ΝΙΚΑΣ – ΜΑΤΖΟΥΚΗ Ο.Ε.
Σ' αναμμένα Κάρβουνα
Auto Test Ιδιωτικό ΚΤΕΟ